22. mars: Gjennomslag for krav om takst for videokonsultasjon

Helseminister Bent Høie gir takst for videokonsultasjon.

Det var på NRK Dagsrevyen at helseministeren (bildet) opplyste at helsepersonellgrupper som arbeider for kommunen vil få takster for videokonsultasjoner. Leger og psykologer har allerede slike takster. 

– Vi er glade for at helseministeren sørger for at videokonsultasjoner hos fysioterapeuter og manuellterapeuter også blir honorert. Dette er helt i tråd med innspill både fra Norsk Manuellterapeutforening, NFF og PFF, sier NMF-leder Peter Chr. Lehne.

Norsk Manuellterapeutforening har den siste uken arbeidet iherdig for at alle manuellterapeuter skal være tilgjengelig for pasienter via sikker videoløsning. Svært mange har allerede tegnet seg for denne sikre videoløsningen gjennom foreningen, se her…  

NFFs leder Gerty Lund uttalte til Dagsrevyen at myndighetene må løse opp og gi takster når de oppfordrer helsepersonell til å ta i bruk videkonsultasjoner.

NMF samarbeider nå med NFF og PFF om felles innspill til departementet om en rekke krisekrav, herunder takst for videokonsultasjon.

– Nå gjelder det å stå sammen slik at vi kan sikre at medlemmene av alle organisasjonene får muligheten til å følge opp pasientene på en god måte, og samtidig ha et levebrød i denne vanskelig tiden, sier Peter Chr. Lehne. 

Lenke
Dagsrevyen 22.03.2020, se her…