Over én million LO medlemmer

LO har passert en milepæl. Det historiske lønnsoppgjøret har gjort at medlemmene har rent inn.   

Medlemsboom

– Først av alt vil jeg takke de tillitsvalgte og forbundene som er hovedårsaken til at vi nå passere denne milepælen, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik (bildet).    

LO-lederen peker særlig på tre årsaker til den kraftige medlemsveksten de siste årene. 

– Vi opplevde en enorm medlemsvekst under pandemien. Folk søkte trygghet i urolige tider. Så fikk vi en ny regjering som doblet fagforeningsfradraget og sammen med oss har jobbet for å styrke det organiserte arbeidsliv.  

Hun fremhever også streiken i april, som ga LO og forbundene det siste løftet som har gjort at vi nå teller over en million LO-organiserte i Norge. 

– Medlemmene rant inn under streiken. Og det historisk gode lønnsoppgjøret har gjort at det har fortsatt å renne inn med medlemmer. En million medlemmer gir oss enda mer kraft, enda mer styrke som vi skal bruke i vår kamp for å sikre tryggheten og inntekten til folk. Mye bra er levert fra Jonas Gahr Støre og hans regjering – men vi må videre, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.   

– Vi skal bekjempe ulikhet, fortsette omfordelingen, løfte de som har minst og fortsette storrengjøringen i norsk arbeidsliv, legger hun til.