Kurs i manuellmedisinsk smertebehandling

Nytt kurs for manuellterapeuter og fysioterapeuter avholdes 16. november 2019.

Målet med dette dagskurset er å gi deg ny kunnskap om hva smerte er, kunnskap som vil gjøre det lettere for deg å velge rett behandlingsmetode for rett pasient til rett tid. Når skal manuell terapi, herunder manipulasjon, anvendes – og når er det hands off? Når skal manuelle teknikker kombineres med andre metoder i din verktøykasse, inkludert dosert trening?

Kurset vil også gi deg ideer om hva du bør kommunisere med din pasient at smerte er. Du vil også få eksempler på hvordan denne kommunikasjonen kan se ut, det vil si kommunikasjon om smerte som en behandlingsmetode.

Kursinstruktør er Tom Arild Torstensen. Han er utdannet manuellterapeut og arbeider på Skultuna Fysioterapi, Sverige. I tillegg er han stipendiat på Karolinska Institutet, Stockholm. Tom Arild Torstensen har undervist i Medisinsk Treningsterapi, MTT, i mer enn 20 år, og har gjennom årene publisert forskning på effekt av medisinsk treningsterapi. Han holder jevnlig kurs og har presentert på nasjonale og internasjonale kongresser.

Mer informasjon og påmelding her...