Vellykket NTNU-kurs

Dato: 05.12.2016

Kurset «Henvisning til Spesialist» arrangert for sjette gang.  

Denne gang var arrangør NTNU Videre, NMF og NKF i uke 47.  Det ble en uke med 23 ulike forelesninger innen ortopedi, nevrologi, revmatologi, fysikalsk medisin, jus og psykologi. Kurset er spisset mot vår rolle som primærkontakt og henviser. Fokus på kursene er: Når henvise pasienter til de ulike spesialitetene? Hvordan undersøkes/behandles de som henvises? Prognose? Hvordan fylle ut henvisning og hva er relevant informasjon i henvisningen?

Kurset ble avsluttet med en eksamen. Bestått eksamen gir 7,5 tellende studiepoeng.  – Et meget bra kurs som anbefales til alle primærkontakter. Dette kurset bør være et «must», og er blant annet obligatorisk for spesialiteten innen idrettsmanuellterapi, sier kursansvarlig i NMF Kristine Vegstein.

Hun opplyser at foreleserne – som tidligere – hadde høy kvalitet, var gode formidlere og hadde solide kunnskaper på sine respektive felt. I år var det 22 deltakere, tre var kiropraktorer og resten manuellterapeuter. 

– Kurset er utrolig matnyttig og aktuelt, men også krevende og intenst med mye stoff som skal inn på kort tid. Kurskompendiet er et fint oppslagsverk for videre praksis.  

På bildet: Overlege Marite Rygg foreleser om revmatiske sykdommer hos barn. Foto: Morten Bøgseth